Våran härliga jul i bilder och text

Hemma hos oss på fm med min pappa å brorHemma hos mormor på kvällenDen här figuren var hemsk tyckte NelliePaket öpnning jättekul tyckte godingenFick en docka som pratar av mormorHon var så fin i denna kläning. I likeHjälper pappa att skotta snöBus med Figo och moster Silje

Vi hade en jätte härlig jul. Men Nellie gillade inte tomten alls rena skräckupplevelsen för lilla hjärtat så tomten var på en snabbvisit hos oss på julafton. Märktes att hon blev riktigt rädd för på annandagen visade dom filmen tomten är far till alla barnen och då Nellie fick se tomten på tvn började hon skaka och blev ledsen.
Men snäll hade hon varit fick jätte fina julklappar hon är hel nöjd. Gott nytt år på er allla. bye

Vit jul härligt

Ja det ser ut som vi får en vitjul så kul. Har allt undrat om Nellie skulle få uppleva en vit jul. så mys mys.

Dagarna går iallafall i ett mycket å göra å timmarna bara rinner iväg. Vi shoppar julklappar å mat pyntar och står i men jag tycker det är riktigt kul och Nellie med hon blev så glad å sprallig när vi tog in granen  idag. men hon hann inte med å klä den för hon blev alldelesför trött tillslut. när hon ville hjälpa mig med ljusen och jag fick lyfta bort henne från ljusen föratt hon trasslade in sig i dom då bröt hon ihop totalt så då blev det sängen för godingen. Och hon somnade bums.
Vi har varit på överby i dag som alla andra haha va mycket folk. Nellie var allt min sessa då så duktig hon pratade med allt å alla var på toppen humör hela tiden vi var där. hon sa till på skarpen till ett par grabbar  inne på intersport att nu får ni skärpa er  på sitt språk så gulligt.
Sen inne på maxi tog orken slut för sessan och hon somnade när vi var i kassan. lyfte över henne i bilen och hon fortsatte å sova. tar på kraftern å bränna pengar haha.

Skryttajm Nellie har sakt en två ordsmening pappas strumpa duktiga lilla tjej.

Japp i morgon är sista dagen innan jul och den är fulltecknad den med. på fm ska jag å Nellie ut å busa i snön om den ligger kvar. Sen kommer Emma,Martin och Vincent hit en snabbis. barnen ska byta julklappar.Sen efter det ska jag å Nellie försöka ta hos en promenad ner till stan för att handla en julklapp till my darling.  Sen när C kommer hem från jobbet så ska vi åka handla julmat och sista julklappen sen hem för mys med uppesittarkväll.

vi ska en mysig jul trotts det som hänt med saab. C jobbar där och han blev vaslad igår som det ser ut nu så har han jobb till början av april BLÄ OCH SKIT. Sen ut i arbetslöshet skit.


SÅ NU ÖNSKAR JAG ER ALLA EN GOD JUL. kommer nog inte skriva på några dar utan bara nysa med familjBjuder på några bilder från förra julen

gosse goding

halloj

Måste ju berätta något så gulligt som Nellie har börjat med. blir så varm i hjärtat av hennes påhitt.

Allafall så  tar hon ner soffkudden och filten på golvet då ska man lägga sig på kudden Nellie drar över täcket på en, sen klappar hon en på kinden jätte härliga pussar får man sen tar hon fram en bok å läser för mig på hennes sätt sen vinkar hon och säger hejdå. Hur gulligt är det inte.

Å mer mer ord kommer inte så tydligt men det nyaste ordet i dag är sova. måste börja skriva ner när hon säger nya ord så man kommer ihåg.

I dag har jag och Nellie varit på min lillasyrras julshow. dom var så duktiga så. Dom hade gjort och kommit på det mesta själva. Å neliie stormtrivdes stog vid sidan å klappa dansa och rock supergulligt. Alla tyckte hon var så söt.

Imorgon är jag och stumpan vara ledig så himla skönt tjhoo. vi ska till vårdcentralen å titta på Nellies konstiga jätte röda märke som hon har i ena armhålan. och blir det inte försent ska vi ta hos en tur till Angelica å buspojken för lek innan Angelica ska jobba. Sen på fm ska Nellie å jag baka pepparkakor ska bli väldigt intressnt å mysigt.

Måndag 14 dec

I helgen har vi haft det jätte mysigt.

Vi har bakat lussebullar som blev jätte smarriga mums. Åt alldeles för många men man kunde ju inte låta bli haha.
Vi har även tagit julkortsbilder på busan med massa myror i rumpan. va inte det lättaste att få henne att sitta still och titta in i kameran och att hon skulle ha kvar scaletten på huvudet. blev lite svettigt ett tag. Men vi lyckades att få en ganska söt bild på världens sötase pepparkaksgumma.

I går var vi hos C: s en syrra å åt jätte goa smarriga smörgåsar ocg en väldigt go chesscake med pepparkaksbotten. Jag är verkligen såld på chesscake älskar det och ursch vad mycket jag åt men har ingen som helstomdöme då.

I dag var det lussefirande på Nellies förskola. Och vad jag är missnöjd.
Dom hade det ute och vi föräldrar/släkt visste inte riktigt vart vi skulle stå var inte markerat eller något och ingen som visade oss. Så när dom kom så blev det stopp och dom ställde sig, men kom fram till att det inte var bra och sa till oss att flytta på oss. Sen börja dom sjunga igen. Det som var tråkigast var att dom hade satt Nellie i vagn. Så man såg henne knappt att hon var pepparkaksgumma. Och dom i vagnen satt lite på sidan. Nellie rocka på så gott hon kunde. Men jag tyckte allt att hon kunde få stått. okey om hon hade gått till oss det skulle inte gjort något det räknarman nästan med. Men jag tror inte hon skulle gjort det. Hon skulle nog stått där och dansat. Efter sångerna var det slut och inget mer. Så dom var på vär bort med Nellie vagnen men mormor   som var med  ville allt gossa en stund å jag med. riktigt tråkigt att det inte var någon fika eller nåt verkade vara helt o organiserat.

På jobbet hade vi oxå ute men så mycket mysigare med massa tända ljus tomtar granar med mera plus fika.
Så jag ska vara en riktig gnällkärring och berätta vad jag tycker. Ett minus till på negativ listan om Nellies dagis. får jag plats på det första dagis vi sökte så byter vi bums. Bye från fröken negativ

Härliga torsdag

yeeess snart helg så skönt. Denna vecka på jobbet har det varit så mycket.känns  som jobbet suget ur all energi och kraft jag haft har varit helt slut när jag kommit hem. Har suttit och nickat i soffan redan klockan sex. Känns ju inte bra alls att man inte har ork till sin lilla familj när man kommer hem. och mest till Nellie känns det jobbigt att mitt tålamod tar så snabbt slut och att jag inte orkar hitta på något med henne blä säger jag bara.

MEN MEN nu har jag bara fem arbetsdagar kvar på detta år sen är det julledighet så j-vla skönt ska det bli. Ha å jag som började jobba i september har alltså inte jobbat så länge men som jag har längtat efter ledighet. Nästa år jobbar jag 75% fattigare kommer det bli men det är det värt.

På måndag morgon har Nellies förskola lucia firande. halv åtta ska dom börja så det blir att gå upp tidigt. Dom ska sjung ute så det ska bli så spännande och mysigt men jag tror inte hon kommer stå still så värst länge haha gull unge. Men dom ska inte ha någon fika eller nåt efteråt och det tycker jag är skit tråkigt. Skulle ju vara lite mysigt med fika och få träffa andra barn och föräldrar på nellie avdelning.
På mitt jobb ska vi ha på eftermiddagen oxå ute men vi bjuder på pepparkakor, glögg och saft efteråt. Så kommer det upp på Nellies förskola hur vi tyckte det var ska jag ta upp detta med fika.

Så på måndag är det fullt upp är väl som ett utskitet päron på måndag kväll kan jag tror jag. Sambon och jag i var sin soffa och snarkar haha. Sambon eftersom han ska jobba dagtid och det är inte han van vid.

Helgen är det IDOL så klart. sen lussebullebak på lördagen och på lucia ska vi hem till C syster å äta gött. Även ta en sväng förbi morsan och lussa lite tror jag. Sen även en massa mys med världens bästa unge så klart.

Men i dag var hon fröken argbigga jisses vilka utbrott hon har haft. men ätit dåligt på dagis och sovit lite då bli resultatet att hon är på pisshumör hemma. Hon fick ett uttbrott i badet och lyckades välte ut baljan så hela bad rumsgolvet blev så blött kul NOT. Då tog mammas tålamod slut kan jag lova grrrrrr så pappan fick snällt rycka ut men han var ju tvungen å kläcka kommentarenatt såg du inte vad hon gjorde då hade jag lust å strypa karln.

å i morgon har jag sovmorgon börjar inte förren elva så himla skönt tralalla. bye
Bjuder på en bild när stumpan är riktigt förbannad. Kan det vara morsans temprament hon ärvt. En arg Nellie Nej det är nog pappas haha

Lite funderingar

Ah jag vet inte vad det är men jag har bara lite funderingar, tankar vad gäller barn. Runt omkring jobbet kolegorna då alltså  hör jag gnäll eller gnat om hur jobbigt det är att ha barn att det är tjat å gnat. att man inte får vara själv å blabla.
Vet inte vad det är. Att man bara har ett barn och ganska nyss blev föräldrar att man är enbarnskär eller nåt. Klart att ibland att det är tufft men kärleken och allt mys och gos å alla glädjen min underbara Nellie sprider väger så mycket upp allt. Jag pusslar å allt för att få tillbringa så mycket tid med min lilla och stora älsklingar. njuter av min Nellie i fulla drag och att få vara mamma till denna underbara människa. Det var bara mina funderingar. Och vad jag tycker.

En rolig sak som hände i går kväll när jag gick å la mig hör jag från Nellie som ligger och sover ett sånt härligt skratt. Å värmde i hjärtat och man blev nyfiken vad för något roligt hon drömde.

Två veckor kvar sen är man julledig å vad jag längtar. Tre hela veckor ska bli super mysigt.

Vi hade ialla fall jul Apt på jobbet i dag och jag och Nettan var lektanter. Riktigt lyckat blev det tyckte dom alla. Vi gjorde doobidoo textremsor och norsk karoke. Men man skulle haft lite sprit i kroppen så skulle nog flera rockat till det lite mer. Vi hade även lite löst prat om att vi skulle gå ut några stycken på jobbet innan jul. Var negativ då men nu när jag tänker lite på det så skulle det vara gött att gå ut å tjata och festa är ju inte så ofta nu förtiden jämfört innan Nellie då typ jag var ute nästan varannan helg. Helgen det gällde var 18-19 och då är jag ledig efter det sen så varför inte. Ska tjata lite i morgon på jobbet och se.

Helgen var lugn och mysig mina 110 tomtar kom upp så nu är det super mysigt här hemma njuter i fulla drag. Och Nellie är jätte duktig. Först var hon jätterädd för dom men efter några timmar vågade hon röra vid dom. Men det går bra. Snart säng å åter till jobbet. Så bye

Torsdag

Japp i dag är bästa dagen. jag har gör kort dag på jobbet och en dag innan helg. så jag gillar torsdagar. Men efter jul kommer jag få mer korta dagar.

Men än så länge har jag bara kort dag på trorsdag så då gäller det att passa på och greja.
Så i dag har jag hunnit klippa mig dansa lite med dammsugaren och dansat med Nellie. Handlat lite och träffat Angelica, Anthon och Emily och Lilly. Och nu i kväll har jag skrivit utvecklingssamtal och grejat med tvätt och lite julklappspyssel.

Det var så skönt att få rensa rufset och bli lite fin i håret gjorde så gött. Men jag älskar att klippa mig eftersom jag verkligen gillar när någon grejar mig i håret. Ska drilla Nellie till att tycka om att greja med mitt hår hahha.

Sen tyckte både jag å Nellie att det var super kul att träffa barn och mammor. Att få leka å tjata lite även fast att jag  var super trött.

Haha det snöade en liten stund förrut men som vanligt gick det över till regn. BLÄ. Har verkligen fått nog av den skiten. Kan det inte få var uppehåll blir tokig på detta regn.

I morgon är det härliga fredag. och då ska jag börja ta upp mina tomtar tjhooo. Först måste jag plocka ner saker på hyllorna så att min kära tomtar får plats mycket jobb men så mysigt. Ska bli väldigt intressant å se hur gummsan reagerar på alla tomtar kommer nog gärna villa pilla på dom. kommer nog klia mycket i hennes små fingrar.haha. Men det är bara å lära henne för tomtarna ska fram tänker inte plocka bort dom bara för att vi har ett litet barn å nej. Sen är det bara mys med lilla familjen som gäller gött mos. Bye

RSS 2.0